Sări la conţinut

Sărbătoresc femeia în fiecare zi!

Am trecut de opt Mart, dar oare ar trebui să trecem peste acea emoție pe care am simțit-o ieri?; oare ar trebui să ne acordăm feerie dozat?; oare ar trebui să simțim cu jumătăți de măsură?; cred că nu…..de aceea eu mi-am propus să sărbătoresc femeia în fiecare zi, pentru ea- mama, pentru ea -sora mea, pentru mine și fiica mea, pentru prietenă, vecină, colegă, pentru toate care suntem în întreaga lume.

Sărbătoresc femeia în fiecare zi. Pentru chipuri luminate de emoție și zâmbete necontenite, pentru acel suflet mare și brațe deschise. 

Sărbătoresc femeia în fiecare zi, pentru că poartă în inimă o candelă mereu aprinsă, pentru că dă speranțe și tandrețe, pentru că în chipul fiecărei femei se ascunde, o micuță prințesă, o domniță, o femeie în devenire, o mamă, o bunică. Pentru că în adâncurile ochilor ei e lumea întreagă, e viața trăită și visată, e adierea vântului și tulburarea mării, e zborul păsărilor și înaltul cerului. 

Sărbătoresc femeia în fiecare zi, cinstind mereu alegerile mamelor de a-și lua ce e mai mic și ce a mai rămas pentru a oferi din ce au mai bun copiilor, acest gest nevăzut dar trăit. Cinstesc zi de zi memoria bunicii, care a vrut să mă vadă dar nu a mai reușit, a mamei a căror jertfe ea nici nu le mai duce contul, și prin ceea ce a făcut încerc să simt pe pielea mea de mamă eforturile și pasiunea de a fi femeie, și nu doar o zi, ci în fiecare clipă a multor zile, luni și ani. Admir puterea de spirit a noastră, prin care uneori renunțăm la noi pentru alții, și nu o facem pentru a demonstra ceva, dar din simpla iubire din iubire. Ca un dar divin.

Sărbătoresc femeia, parte fiind din mine și din multe din întreaga lume, mame și domnișoare, logodnice și amice, le resimt toate renunţările, atâtea renunţări- unele pe care le intuiesc sau le-am trăit, dar atât de multe pe care nici măcar nu le bănuiesc, parcă aș palpa uneori din ochii mei lacrimile întregii noastre comunități a femeilor, și cum să nu ne sărbătorim în fiecare zi, când simțim nevoia? Când avem remușcări, frustrări și eșecuri……..avem nevoie de un respiro, de o gură de aer. 

Sărbătoresc femeia, în fiecare zi, cinstind chipul femeii învățător, prima care mi-a întins o mână întru cunoaștere, ce mi-a purtat blând paşii pe calea spre lumină. Cinstind chipurile femeilor ce îmi luminează drumul de dincolo de timp, din istorie, pentru a mă defini și a-mi oferi exemple. Amintesc chipurile femeilor trecute prin viața mea și le onorez amprenta lor făcută acolo în sufletul meu, și aș vrea să le mulțumesc.

Felicitări dragă femeie, în fiecare zi, și în fiecare clipă, chiar dacă chipul ți-e brăzdat de lacrimi, de iubiri neîmpărtășite, dar și pe cele care radiază de dragoste și dăruire, felicitări și zâmbete celor care își şters lacrimile şi merg zâmbind mai departe, pe toate cele care s-au călit prin suferințe și reproșuri, cele care sunt mame singure și luptătoare în numele copiilor lor, vă cinstesc și vă admir curajul în drumul vostru nu prea ușor.

Sărbătoresc femeia în fiecare zi învăţând să fiu ca ele, ca toate cele care şi-au înţeles şi şi-au urmat menirea, deşi mărturisesc că-i uneori tare greu. Dar poate că cel mai frumos mod de a sărbători pe cineva în fiecare zi este să nu îl uiţi şi să încerci să fii ca el, în tot ce are bun. Deci, la mulți ani scumpelor…….

Sărbătoresc femeia în fiecare zi. Căci datorită femeilor minunate ce mi-au luminat viaţa şi inima, eu cred în femeia puternică, cea care nu are nevoie de șou pentru a-și face petrecere. Iar femeia puternică simte că o dată în calendar nu te definește, nu te face mai specială și nu te poate nobila ca „femeie”, și ea mai știe că barbatul ce-l are nu va ține cont doar de un opt mart pentru a-i dărui din dragostea și atenția sa. Femeia trebuie să strălucească şi să radieze lumină în fiecare zi.

La mulți ani frumoase femei, în fiecare zi și în orice clipă din viața voastră!!!

Vă cuprind cu drag!

Sursa foto: pinterest.com

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: