Sări la conţinut

Charles Bukowski despre Femei!

Despre cine nu-l cunoaște, Charles Bukowski a fost un poet, romancier germano-american. Aventura sa în lumea literaturii a fost cu urcușuri și coborâșuri, cu monogamie literară dar și cu afinități înțelese sau mai puțin. Un scriitor care și-a pus amprenta adânc în ale scrierii.

În relația sa cu femeile și-a expuns un punct mai „specific”‘. De-a lungul timpului și-a cizelat nuanțarea sa legată de femei, privite din diverse perspective, ele pe parcursul literar al autorului au căpătat mai mult contur și simpatie. Deci, am adunat aici o serie de idei cu tematica „femeia” din părerile autorului.

 „Erau visele. Era realitatea. Şi era ea, care le făcea să se întâlnească. Fiecare femeie e diferită. În esență, par să fie o combinație între ce-i mai bun și ce-i mai rău – combinație de magic și îngrozitor. Totuși, sunt bucuros că există. E aşa de greu trecem liniştiţi peste linia emoţională care desparte femeia de bărbat.

Am simţit un gol în stomac. Mă simţeam bolnav, nefolositor, trist. Mă îndrăgostisem de ea.

Tânjeam după femei în mod constant, cu cât erau de calitate mai proastă, cu atât mai bine. Și totuși, femeile – femeile adevărate – mă speriau, pentru că ele, în cele din urmă, îți doreau sufletul, iar eu voiam să păstrez ce mai rămăsese din al meu. Tânjeam, mai ales, după prostituate, femei de joasă speță, pentru că erau ucigătoare și din topor, nu aveau nici o pretenție. Nu pierdeai nimic după ce plecau. Totuși, în același timp, tânjeam după o femeie tandră, adevărată, în ciuda prețului exorbitant. Oricum ar fi fost, eram pierdut.

Mi-a plăcut cum te-ai sprijinit în mâini şi ai mers; chestia asta m-a înnebunit de tot… tot ce faci tu mă înfierbântă mai tare ca focul… femeie superbă… ai trezit poeme noi şi speranţe noi şi bucurii noi într-un moşneag, te iubesc… părul care-ţi curge pe spate, sălbatic şi tu acolo, pasărea salbatică din tine, sălbăticia din tine, ardentă, destrăbălată, miraculoasă… te iubesc… Te vreau, te vreau, te vreau pe tine!

Ea era un mister neînţeles. Doar eu o înţelegeam.”

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: