Sări la conţinut

Fii puternică- Femeie!

Dragă Femeie, astăzi am decis să-ți scriu o scrisoare mai mult ca un îndemn, da -pentru tine și pentru mine, cea care în ultima vreme nu mai simți că ești tu, cea care pierde speranțe și își pustiește inima, cea care suferă în singurătate, cea care ar vrea sprijin dar nu-l regăsește. „Tu” nu pierde încrederea, nu dispera. Noi suntem multe, și frumoase, și deosebite, și mame și domnișoare, și casnice și cele muncite, suntem femei și asta ne face să fim divine, legate prin suflet cu divinitatea și neantul. Doar noi!

Și crede-mă pacea ta spirituală, încrederea, buna dispoziție, bucuria și împăcarea care îți umplu inima se vor întoarce, mai devreme sau mai târziu, vor reveni o dată cu încrederea ta în ceea ce simți, vor fi atunci când tu vei înțelege că ești „femeie”, parte din universul minunat al naturii. Știu că pare departe, știu, ești confuză și îți pare că toată lumea s-a întors împotriva ta. Prea multe cerințe, prea multă critică, prea departe e starea ta de bine, însă nu ceda. O astfel de perioadă a venit în viața ta,  a mea nu fără un motiv, dar cu siguranță va trece. Cum au mai trecut și altele, capul sus! Acesta este doar un capitol din povestea pe care o scrii și când se va termina, îți vei relua sublimul ideal. 

Poate e dificil să-mi redau ideile într-o scrisoare închinată tuturor femeilor, însă în ultima vreme am ajuns la concluzia că noi trebuie între noi să creăm solidaritatea, să ne susținem, să ținem la ceea ce suntem și ce forțe ne țin pe pământ. Și să nu uităm că dacă am pierdut hățurile vieții, nu e tragedie, acest fapt nu înseamnă neapărat eșec. Uneori viața ne încearcă pentru a ne începe începutul prin noi începuturi. Și poate e mai bine așa, nu v-ați gândit la asta? 

Iar durerile și tragediile dramatice din viața noastră nu pot dura pentru totdeauna. Și nu trebuie să dai mâinile în jos, dacă ești gata să renunți și să te predai, amintește-ți: nu te-ai născut pentru asta, scopul tău e mult mai valoros aici, acum. Și susțin că suntem pentru a arăta lumii cât de puternice și armonioase suntem, eu, tu și toate celelalte femei suntem amazoane și mistere, suntem chipuri luminoase și inimi emotive, suntem dincolo de răzbunare și suntem echilibrul universal.

Știu, am simțit și eu pe pielea mea lucruri rele, și poate și tu le simți acum, poate ți s-au întâmplat orori de care ți-e greu să vorbești, însă să nu renunți. Anume că suntem făcute pentru a nu ceda cu ușurință greului, provocărilor și presiunilor din viața noastră. Și au fost de toate, la mine, la tine, cum altfel, relațiile defecte, oameni toxici, inima frântă, speranțele fugare și obiective ratate, iubiri distorsionate, da, toate acestea sunt cunoscute pentru tine și pentru toate femeile lumii. Dar știi ce? Ai trecut prin toate. Și asta înseamnă putere.

Știu și eu, știi și tu ce înseamnă să ai inima spartă în mii de cioburi, în milioane de particule pe care trebuie să le asamblezi la loc, să-ți aduni toată forța pentru a colecta speranțe la ziua de mâine, da, știu toate femeile ce înseamnă relații grele, emoții trăite în neîmpărțire, știm ce înseamnă goliciune sufletească și singurătate, dar astea toate nu ne-au îngenuncheat, din contra ne-au făcut invincibile și experimentate. 

Și dragă femeie, fii puternică, nu te mai gândi la slăbiciunile tale și la devalorizarea ta. Nu te mai învinui, nu te mai victimiza, treci peste nedorință și retragete binevol din cercul care te pune într-o lumină proastă. Și nu-ți mai umple gândurile cu imagini care nu te privesc! Nu te lăsa influențată de eșec, suferință și mutilare sufletească, acestea ajung să te pună la pământ, fii deșteaptă și aranjează-ți pantofii și îndreaptă-ți spatele. Nu este atât de ușor să scapi de tot ceea ce nu îți place, recunosc. Dar poate nu ai știut dar femeia e ca o pasăre phoenix ce renaște din cenușă, o minune ce își amintește cine este dar care luptă să se redescopere din nou și din nou. 

Amintește-ți cine ești, ce poți face, de ce ești în stare, nu uita de puterea ta, rezistența și valoarea. Amintește-ți de oamenii care te iubesc și te apreciază. Amintește-ți de trecut dar nu trăi prin el, nu uita de suferințe dar nu trăi cu ele, ai trecut deja prin situații sumbre, dar nu te închide în tine. Controlează-ți viața chiar dacă îți scapă, trăiește chiar dacă nu ai motive uneori, înțelege că totul se schimbă în mod constant.

Fii dragă femeie, doar fii. Poate chiar dacă uneori, viața este grea, nedreaptă și crudă. Dar toate acestea sunt temporare. Tu -nu! Lumea mea, a ta înterioară nu se schimbă. Esența, parfumul și aura noastră rămâne neschimbată, ele ne definesc. Ele ne fac să ne simțim- Femei! 

Și îți scriu ție dragă femeie, din dorință și motivație de a fi și eu parte la mai mult, din plăcere de a crește sufletește o dată cu toate femeile lumii, și da, în fiecare femeie din noi se ascunde o „domniță” sensibilă și firavă, o femeie muză, o femeie mamă, o femeie senzuală, pe toate le putem stăpâni, așa suntem noi construite, putem cuprinde necuprinsul, și să explorăm tărâmuri abandonate, doar noi. În fiecare dintre noi există un entuziasm tânăr și o alură de vampă. Cu toate acestea, le ascundem și le suprimăm în noi înșine.

Și îți sugerez ție, dragă Femeie, uită-te în sufletul tău și nu ascunde părțile tale frumoase, găsește-ți imaginația de a oferi din unicitatea ta și din personalitatea ce te reprezintă. Atunci vei înțelege că nu totul e pierdut, că poți mai multe, și că prețul tău e nejustificat. Atunci vei palpa lumina din spatele umbrelor și  forța din spatele durerilor. Poate o suna dificil, însă totul e doar un capitol din toată povestea ta nescrisă, și nu uita pentru a-ți completa istorioara este nevoie de tine, „Femeie”.  

Cu dragoste…..

Cea care Știe cum te simți acum!!!

"I Love You to the Moon & back to Infinity & Beyond forever and ever" - Xabiru Birthday

Sursa foto: pinterest.com

4 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: