Sări la conţinut

Proiecțiile vieții!

Deschizi ochii. Respiri. Adulmeci aerul, praful și viața. Constați pasiv realul, banalul și suprafața. Uneori vii, alteori pleci, poposești pe alte culmi, întrebi banal unde ești, în ce ape te scalzi, dacă înțelegi direcția, dacă palpezi prezentul.

Te leagănă pe brațe valul, cel care îți încurcă direcția, cel care îți îneacă visele, cel care te ține pe linia de plutire, dar te poartă în neștire. Ce să mai spui, ecranizezi viața, îi dai reflecții bizare, îi oferi părți din tine. Tot crești. Fără să știi spre unde tinzi, spre ce culmi bați, ai fi un orb ce vede și un surd ce aude, ai fi umbră din umbrele tale.

Încerci s-alergi, ca să cuprinzi, tot mai mult, tot mai divers, să captezi și să uimești, oameni, păreri, ochi și ființe. Ascunzi frici, trăiești depresii. Asculți cum glas de șoapte îți strigă neputința dar și dorințele, provoci ziua și mulțimea, uimești prin unicitate dar și prin șters. 

Te cheamă ochii să-i vezi și pașii să-i perinzi. Mai mult. Mai convins. Mai frumos. Să proiectezi viața, să nu uiți că așa e tinerețea, sufletul și existența. Și e foarte bine știut, cu anii se strâng și dilemele și experiențe. Ai cale lungă. Dar cine nu are….

E greu să-ți vezi filmul vieții. Te temi. Dar frica nu-i virtute, ea vine și pleacă, o dată cu nesiguranța, așa că alege cu mai mult curaj -Viața. Și să te înveți să mergi pe căi nebătătorite, cele pe care nimeni n-a umblat, să nu fii direcționat de mâini imaginare, să nu fii bântuit de umbre din trecut și de pustiire. Simte!

Să trăiești la maxim chiar dacă ar fi să-ți pui sufletul în gaj! Și s-o faci! Cu clipe adunate, cu amintiri, cu intensități, cu artificii. Și nu te lăuda degeaba pentru ceea ce nu ești și nu faci, târăște-te să nu te știe nimeni dar înaintează, fă crize-dar tăcute, plângi cu lacrimi ascunse, și zâmbește cu toți dinții, doar o viață avem și nu este nevoie să ne povestim durerile.  

Avansează spre țintele sperate. Cuprinde ce-i al tău și nu fura ce nu-ți aparține. Chiar dacă vezi calea în față înfundată, zbate-te, luptă, că doar pentru tine o faci, și cred în ceea ce înseamnă împlinire, acolo e bucuria-bucuriilor. 

Și nu e ușor să derulezi peliculă cu peliculă -ani, clipe din viață ca într-un film de lung metraj, pare totul în jur doar un vârtej. Dar e viața ta, a mea, a fiecăruia dintre noi. Te întorci uneori de unde pornești, primești și dai, alergi și te zbați. Plângi și râzi, chemi dar și alungi. Sfârșind în agonie.

Și nu e totul o trăire difuză, nu e o disperare, e viața, cu bine și greu, o realitate pe care eu o accept, o înțeleg și o dresez. Îți râde-n față ironia. Poate. Însă sunt împăcată, trăiesc prin felul meu de a fi și dau mai departe, profit din plăcerile vieții, și îmi adun în palmares videouri constante și mai puțin, mă țin de realitate și imperfecțiuni. 

Nu cerșesc o viață lungă, prost trăită, vreau o viață simțită, care ar fi film pentru cei ca mine și ar fi carte pentru împătimiți. Mă opresc. Aș putea să abordez la infinit viața, trăirile mele, gustul nestingherit al zilelor și fanteziile. 

Deci, poate mă înțelegi. Cum e cu viața! Cu proiecțiile ei. Cum cu audiția.

Când te grăbești ca să obții realizezi timpul scurs, minutele pierdute, și se subțiază ața, ajungi propriul personaj, narator și spectator. Când lupți să ai, dar nu să fii….te pierzi printre rânduri …deci fii, întinde mâna, deschide sufletul, primește zâmbete. 

Hai să-nvățăm ce-i fericirea! Hai să ne creăm ziua-aceea, de lumină senină. Cu părți din suflet și cu bucurii. Va merita efortul!

Vorbe pentru suflet, suflet în vorbele mele!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: