Sări la conţinut

Citindu-l pe Alex Petre Popescu. Cartea „Șopârla”

Despre autor nu este nimic interesant de spus. Autorul nu vrea să vă piardă timpul cu recenzii, interviuri în care se plânge de starea literaturii contemporane sau alte materiale auxiliare. Autorul vrea să-i citiți cărțile, să vă placă și să-l lăudați tuturor cunoscuților, să-l faceți celebru și bogat. (alexpetrepopescu.com)

Uite așa l-am găsit pe autorul Alex Petre Popescu, care mi-a trezit interes prin direct, concret și aroganță bine punctată.

Cartea cu care am început mi-a fost recomandată, și nu regret nici un pic pentru timpul acordat; într-un cuvânt lectura ar fi scorțoasă.

Deci, cartea „Șopârla” include în ea analitic și statistic lucrurile, aroganță și egoism, realitate și mediocritate, însă am apreciat stilul, felul concret de a da și de a împărți unele secvențe fixe. Mi-a plăcut stilul autorului, asta nu pot s-o neg.

O să încerc să redau câteva date din carte, însă foarte succint, de ce?, din simpla dorință pentru ca cititorii să citească cartea și să înțeleagă stilul „proaspăt” al autorului.

Povestea îl are protagonist pe un analist financiar obsedat de statistici, singur dar înconjurat de numere, băutură și femei ușoare. Ai zice că viața lui nu surprinde cu nimic însă în urma unei tragedii la locul de muncă mai exact o sinucidere misterioasă starea lui este pusă la încercare. Zilele sunt umplute de evenimente obișnuite și mai puțin, oamenii mai misterioși, și acțiunea mai accelerată. Deși încearcă să ignore incidentul, se trezește prins la mijloc între interesele Companiei și ale lui Vlad Groza, un fost coleg cu soluții radicale. Acesta îl abordează la înmormântare și de atunci îl include într-un joc al minții, într-un cerc de manipulare murdar al răzbunării.

Anturajul său, format în jurul pasiunii pentru cluburi și femei ușoare, nu face decât să-i complice situația. Băutura devine un refugiu iar femeile o unealtă, își trece din timp fără să-și învețe lecții. Într-o societate lacomă și coruptă, e doar o chestiune de timp până când lucrurile scapă de sub control. Iar pe a-l lui și-l pierde atunci când decide să se încreadă în totalitate lui Groza. Dar roata se întoarce, eșecurile devin pietre grele iar ziua un nou început.

Cum v-a ieși din viciile unei vieți prăfuite de corporație, cum își va șterge patimile de femei și băutură rămâne la discreția voastră să aflați, însă finalul mi-a dat un zâmbet răutăcios.

Pentru cei cărora le-am trezit interesul, vă urez lectură plăcută, eu am avut o încântare literară!!!!

 

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: