Sări la conţinut

Îndrăgostită de cărți!

Astăzi se sărbătorește și iubirea pentru cărți mai exact a dăruirii de Carte, da,da m-ați înțeles bine. Astăzi 14 februarie este Ziua îndrăgostiților de cărți prin a dărui (International Book Giving Day). Am găsit vehiculată data aceasta pentru cei ce din dragoste pentru lectură și-au consacrat o zi, o zi de a da mai departe. Frumoasă inițiativă de a marca o parte a iubirii. Iubirea de cuvânt, iubirea de cultură, iubirea de adevăr, iubirea de frumos… Cei care sunt prinși în mrejele acestei iubiri cunosc prea bine toată vraja adusă în urma unei cărți bune, toată euforia ce ne dă lectura și culmile unei călătorii către desăvârșire.

Ideea acestei zile a venit din impulsul de a trezi dragostea pentru cărți în rândul celor tineri, mai ales a copiilor. Apărut inițial în Marea Britanie, obiceiul de a dărui cărți tinerilor, pe 14 februarie, a făcut înconjurul lumii. Sunt organizate în acest scop numeroase centre de colectare unde, donatori și primitori, toți iubitori ai cărților, se-ntâlnesc și discută despre pasiunea lor comună. Cititul!!!!

Este ziua în care dragostea pentru cărți trebuie împărtășită. Cu cei dragi, cu oameni necunoscuți, și să facem o cauză nobilă de a promova cititul, de la om la om, de la lectură la lectură, de la citat la biblioteci consacrate!!!

Cred că știu cum aș putea să celebrez mai bine o astfel de zi, decât provocând oamenii la lectură, de fapt deja am făcut o activitate pe o rețea de socializare în care am inițiat în fiecare zi o nouă persoană și o nouă carte la leapșa cu cărți, și astfel ia amploare lectura, cărțile și împărțirea de idei în urma lor: m-aș mai delecta cu o carte bună (lucru devenit deja o rutină aproape zilnică), așa că, în cinstea acesteia, fiind o iubitoare de cărți declarată (de ceva vreme), pe lângă citit, iată-mă scriind și aceste câteva gânduri, inspirate de o astfel de sărbătoare.

Iar vouă, cei îndrăgostiți de arta cititului, vă doresc ceea ce îmi doresc și mie: să citiți tot mai mult, să vă umpleți sufletul cu frumos, cu cuvinte, cu însuflețirea personajelor, cu cărțile care vă plac și vă fac mai buni, cu istorie și dragoste, cu poezie și dramaturgie, și să aveți timp pentru aceasta sau mai bine zis să vă faceți timp pentru că altfel nu e cum, să vă bucurați de clipele cu literatură, și  indiferent ce titlu vă cade în mână experimentați, și-o să vă convingeți  că o carte ascunde o poveste, de orice gen, de orice împrejurare și cu o fărâmă din sufletul autorului, și o parte din învățămintele tuturor cărților. 

Vă las cu nasul în cărți și cu zâmbetul pe buze. Și vă doresc tuturor iubitorilor de carte din toată lumea, lectură plăcută, oriunde v-ați afla! Și împărțiți, donați cărți, oferiți din înțelepciunea lor oricând aveți șansa!!!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: