Sări la conţinut

Citind-o pe Laura Nureldin. Cartea „V”

Laura Nureldin s-a născut pe 11 octombrie 1979, la Iași, din mamă bucureșteancă și tată sudanez. A scris de când se știe. Pe pereți, pe hârtie, în desfășurătorul de jurnal, pe blog. Acum, la „bătrânețe”, s-a apucat de scris povești.

Pentru saitul- hergbenet.ro, menționează că „nici studiile, nici funcția nu mă recomandau pentru a scrie astfel de povești – sunt absolventă de Psihologie și lucrez ca prezentator de știri din 2002. Am început cu Jurnalul în engleză de la Realitatea TV, am continuat cu diverse emisiuni și jurnale la N24, The Money Channel, TVR și Antena 3. E foarte mișto să termini de scris o carte și, la sfârșit, s-o recitești cu ochi de cititor proaspăt ieșit din transă.”

Uite că eu recunosc cu cuvinte tari că nu am mai citit astfel de porniri supranaturale, despre personaje fantastice și străine mie ca conținut. Însă pentru tot este un început, ca și pentru ceea ce înseamnă vampiri, inele cu piatra luna, și vrăjitoare, ne-oameni ce sunt invincibili dar și întunecimea dincolo de masca fiecărui om.

Spre deosebire de ceea ce am privit în diferite seriale cu o astfel de tematică, vampirii Laurei Nureldin sunt umani, și încearcă să-și găsească locul într-o lume în care oamenii abia dacă se acceptă pe ei între ei. Nu sunt însetați de sânge, sunt „disciplinați” și plini de resentimente, au goluri în sufletele lor de sute de ani cât și dorința de a se împlini în iubire. Mda, interesant, chiar și acolo zboară fluturașii….sau liliecii……sau…..

Vampirii se aseamănă cu oamenii în mai multe feluri decât suntem dispuși să recunoaștem. Exact ca noi, câțiva sunt OK, unii sunt niște mizerabili malefici și cei mai mulți încearcă să păstreze un echilibru.

Prezentul roman începe cu o transformare neașteptată a unui vampir nou-născut care trebuie să învețe să trăiască după moarte. Eroul principal deci e Walker Drake, un producator de muzică din New York, prosper dar nefericit, neîmplinit în plan personal iar asta îl face inofensiv în fața unui vampir străvechi pe nume Vareka, aceasta este atât de impresionată de povestea lui, încât îi oferă o șansă unică; după cum se exprimă „i-a făcut un bine” și îl transformă pe tânăr în vampir și îi oferă posibilitatea să aleagă dacă acceptă să renunțe la umanitate sau să se bucure pentru o eternitate de ceea ce viața îi poate dărui.

Când veșnicia îi este oferită, producătorul pe lângă neștiința și confuzia pe care o are îi e pusă la încercare și abilitarea de a transforma pe cineva, urmată de o frică de vânătoare, de momentul de a o lua totul de la zero, dorința de a fi uman, de a ajuta și de a nu-și estompa emoțiile.

Pe lângă povestea prelinsă a lui Drake, este și povestea vampirului de peste o mie de ani- Vareka, cea care are propria-i suferință de purtat. Atunci când Vareka își reîntâlnește iubirea vieții, cel pentru care s-a ars și a devenit nemuritoare alegerile devin pietre de moară, amitirile grele încercări iar consecințele orori pentru care nici un vampir nu este pregătit.

Aici veți găsi trădare, compasiune dacă vreți, iubire în felul ei de a fi, toleranță, veacuri de despărțire, prietenii sfâșiate de prefăcătorie, și timp din abundență umplut de amintiri complementare.

Carte e vampiristică, dar nu m-a atins la coarde sensibile, e o lectură de trecere de la un stil de carte la altul, dar na, am hotărât să o încerc și pe asta. E plăcută, intrigantă și poate cu timpul mă voi mai delecta cu câte un vampirel, sau un alt fel de lecturo-fantastică. Rămâne de văzut!

Aș fi curioasă să aflu ce cărți ați citit din lumea supranaturalului care v-au surprins cu desăvârșire, poate îmi adaug câteva și eu la lista mea!!!!

 

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: