Sări la conţinut

Pentru cei care nu mă cunosc……

Scriu pentru cei care nu mă cunosc, pentru cei care mă văd în jumătăți de măsură, pentru umbrele trecutului și pentru adâncimea luminii din ochii mei. Pentru ceea ce astăzi simt și pentru ceea ce poate voi regreta mâine. Scriu pentru iubirea pe care o port în mine, scriu pentru singurătatea ce mă apasă uneori și pentru sine însămi, pentru amintiri și oameni!

Și nu neg că sunt o străină trecută prin timp, o umbră printre miile de chipuri fugare, printre cei cu care îmi împart aerul, pământul și cerul, printre cei care mă ciocnește întâmplarea, pentru cei ce-mi scriu rânduri de atenție, pentru cei care îmi sunt la kilometri distanță. Sunt o plăsmuire a unui suflet plin de emoție, sunt toată o trăire, o adiere din fiecare anotimp, sunt toată un suflet, prizonieră a propriei existențe și viețuiri, sunt eu, și poate mai mult de atât!

Sufletul meu este cazat într-un corp în care își găsește neliniștea emoțiilor explozive, simt, deci-trăiesc, sunt mereu o tornadă plină cu detoate, și nu pot să-mi găsesc liniștea bine meritată, dar poate nici nu o vreau, prea mult mam obișnuit cu acțiune în viața mea, sunt mult prea absorbită de ce poate să-mi rezerve anul, luna, ziua, și clipa, și am ajuns să-mi spun mereu ….fie ci-o fi! Da, sunt o poveste, la moment ruptă de inimile unora, poate lipită din bucăți pentru unii, însă „sunt” și asta e un început!

Și poate pentru unii am devenit parte din miile de cuvinte ce le scriu, poate pentru alții am devenit îndemn, frică sau neliniște, poate ……nu nerg, poate aș vrea să știu ce simțiți, când mă citiți, când mă aflați din frânturi de suflet și din magia cuvintelor dulcii, chiar aș vrea să știu…….

Și sunt în dilema vieții, așa uneori, printre zilele când am un greu pe suflet, zile în care suferința mi-e părtașă la emoții grele și mă gândesc că mi-am văzut de mii de ori trupul, dar niciodată nu mi-am gustat din licoarea sufletului, am simțit doar agonie grea, am simțit furtună, au fost zile în care mi-am absorbit savoarea proprie fără a-mi adulmeca gândurile care au luat-o de-a valma, mi-am admirat atât de multe ori chipul, atâtea etape a parcurs o dată cu toate experințele, de la tristețe la mângâiere, de la iubire la ură, de la pasiune la ignoranță, atâtea fantome bântuie fiece fir de păr, fiece curbă a degetelor, fiece răceală, fiece atingere, fiece tremur. Și printre cei ce nu mă cunosc uneori mă enumăr și eu…..

E mai ușor să vezi portretic o imagine de femeie ce nu știe de nimic, prea bună, prea frumoasă, prea ideală…..mda, prea banal, dar sunt un om normal și am în bagajul vieții mult prea multe, prea cu noduri, prea cu detoate. E mai ușor să crezi că în spatele unei ținute aranjate și a unor buze rujate stă o ființă dependentă de asta, și îți vine greu însă să înțelegi ce efort depun ca să camuflez mușcăturile până la sânge provocate de durerea care deseori îmi atacă sufletul. Dureri care ar veni din senin, amintiri, reproșuri, și frământări care nu-mi dau pace, mă macină, mă descompun, mă critică.

Și sunt din cei care mă privesc în ochi și văd prin mine, se grăbesc să străbată superficialitatea și văd dincolo de ceea ce de fapt sunt, de ceea ce pot oferi și ceea ce am de văzut și eu în ei. Oameni care nu-mi dau nici o șansă. Dar timpul le așează pe toate, nu mai sunt o copilă, înțeleg, trec peste, îmi codific mișcările și pășesc prin viață cu capul sus chiar dacă ascunsă în spatele unei dezolanțe, a unei pierderi pustii. Uneori strâng din dinți, uneori îmi plec privirea, uneori îmi dau frâu liber lacrimilor pentru a mă descărca, sau pentru a mă dezgoli de orice fărâmă de ceea ce nu-mi ofer eu mine însămi.

Și apoi înțeleg că doar eu contez, doar eu sunt cea care poate da naștere emoției, doar eu trebuie să fiu un fluture să se nască din nou și din nou, să mă desprind de cei ce nu vor să mă cunoască să merg prin viață alături de cei ce contează, cei pentru care însemn, și pentru cei ce fac parte din bucățile inimii mele, pentru fiecare s-a găsit un locușor bine tăinut. Și am conștientizat că eu sunt cea care poate deschide inimi.

Sursa foto: pinterest.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: