Sări la conţinut

Ce mi-am propus!

S-a început un nou an, chiar dacă suntem la început e o ocazie bună de a-mi seta niște obiective concrete și de fapt îndemn pe fiecare să-mi urmeze păsul, deoarece asta disciplinează cât și oferă o stabilitate pusă la punct! Un an nou nu înseamnă o viață pornită de la zero, însă ar fi un punct de început pentru noi și noi realizări. Un an nou, o lună nouă și orice început fie chiar el la miez de noapte ne ajută să tragem o linie pentru a înțelege dacă astăzi suntem ceea ce ne doream ieri. Sau mai avem de lucrat pe ici pe colo!

Este bine să înțelegem ce trebuie schimbat și ce trebuie păstrat. Este bine să conștientizăm schimbarea, să o vrem din tot sufletul. Pentru și întru ceea ce e mai bun din noi!

Pentru acest An mi-am propus să mă Bucur de Viață, să Zâmbesc din toată inima, să Iubesc din toată ființa, să nu mai pierd Timp lângă oameni de la care nu am ce învăța și nu mă motivează, să ies din relații toxice și să mă axez mai mult pe Familia mea, deoarece sunt centrul universului meu, și nimeni nu-mi poate oferi nimic mai prețios decât membrii „tribului” meu plin de ghidușii și pozne.

Îmi doresc un an și încă unul în care să mă las iubită, să iubesc cât mă ține sufletul și trupul, să savurez momente în doi, deoarece le merit din plin. Vreau ca acest an să mă îndepărteze de vorbe rele și de oameni necumpătați.

Pentru tot restul zilelor de acum în colo îmi doresc să aplic tot ce cunosc și să mai învăț, să mă maturizez o dată cu fiecare morală primită, să percep realitatea cum e ea și să nu dramatizez la greu, pentru că o fac fără să vreau, și să-mi pun accent sporit pe valorile precum sănătatea, familia, prietenii și acumularea de cunoștințe, deoarece o dată cu astea ești erudit și viața nu ți se mai pare gri, vezi reușite chiar și acolo unde cineva ți-ar zice că ai picat.

Vreau să râd mai des, poate și la cele mai neînsemnate situații, să fiu o optimistă educată în echilibru cu mediul și viața: și să am înclinația fixă să cred că o voi face pentru mine și pentru cei care zilnic luptă pentru a supraviețui, pentru cei care înving boala și greutățile severe din lumea în care se află. Pentru cei care dimineața mă strigă „mami”, pentru cel care mă strigă „dragă”, pentru cei care mă strigă „fiică”, pentru cea care mă strigă „soră”, pentru ei și pentru cei care încă îi voi întâlni în calea vieții, pentru toți care se regăsesc prin cuvintele mele și îmi împărtășă emoția, chiar și pentru ei.

Și sunt și zile în care mă vait necontenit, dar cu timpul am înțeles că uneori ne plângem de milă pentru niște nimicuri, pentru fărâme de situații pe care le vom uita peste noapte, și uităm să vedem cât suntem de norocoși pentru fiecare privire pe care o aruncăm cerului, pentru că unii nici asta nu pot, pentru fiecare cuvânt rostit cu patimă, unii nici de asta nu sunt în stare, suntem surzi în ale auzitului pe când mii de oameni ar vrea să audă ceea ce noi ignorăm cu desăvârșire. Ați zice trist, dar cât adevăr! Ne ascundem după mofturi și uneori trebuie să pierdem ceva pentru a înțelege cât am avut. Uneori suntem prea superficiali și greu de mulțumit, parcă alergăm un maraton al lucrurilor obținute. Nu ne mai interesează valorile, parcă am uitat să ne emoționăm și credem că alții sunt obligați să ne distreze, să ne înțeleagă, să ne aline, să ne asculte. Dar oare noi ce facem?

Și cu siguranță pentru acest an și pentru următorii mi-am propus să nu mai pun la suflet orice și să păstrez în jurul meu doar oameni sinceri, simpli dar adevărați, fără retușuri exagerate, fără meschinătate și alure de oameni super dotați, vreau naturalețe și bunăvoință. Vreau să fiu conectată pentru oameni, să fiu mai mult offline decât online. Cel mai important aspect e să și rămân un om bun, să nu uit de unde am plecat și să păstrez în suflet ambiția, dorința și flacăra arzândă pentru a reuși și a realiza tot ceea ce-mi doresc cu fiecare zi ce trece.

Îmi doresc să mă bucur pentru ce-i frumos și să învăț din criticile constructive. Să învăț și să învăț.

Și nu în ultimul rând vreau ca ceea ce fac aici pe blog să devină amprenta pe care o voi desena pe această lume, semnul meu de suflet pentru suflete.

Sursa foto: pinterest.ro

 

 

4 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: