Sări la conţinut

Viața ne vrea altfel……

Viața, un tumult de evenimente, peliule prin umbre și culori bizare……viața, un zbucium sufletesc, o trecere neînțeleasă, o undă încă nedescoperită……mda, e ea viața……

Și să recunoaștem, construim zi de zi prin vorbe şi fapte istorii, povești fără început și fără sfârșit, deschidem paranteze și punem întrebări, uităm de pauze, de contemplări și inocențe, și cu siguranță oferim timp mai mult oamenilor decât cărţilor…și uneori uităm din ignoranță și egoism chiar și de cei dragi nouă…..avem universități în spate dar cu o cultură pusă la îndoială….. avem buzunarele pline cu bancnote fără semnificaţie în faţa bolii…avem frumusețea exterioară dar mucezim sufletul, uităm fapta bună, solidaritatea și binevoința……mda, viața….

E ea viața, o neștire, o necunoaștere, trăim azi dar ignorăm prețul unei clipe, visăm la piedestaluri extravagante şi uităm să ne bucurăm de prezenţa zilei în care trăim…aici și acum……încredințăm puterea unei acțiuni prezente și dăm frâu plutirii prin timp….suntem prea vaporoși……prea ne desprindem de pământ…..

Și ci-o mai vrea viața……poate încrederea noastră, poate statornicia, poate puterea voinței ….poate bunătatea…..cine știe?….

Și nu putem nega că prea ne încredem în cuvinte şi promisiuni care sunt rostite în grabă…în viziuni fragile, și făgăduieli goale….prea prețuim ambalaje colorate și nu ținem cont de conținut…..prea ne-am supraapreciat. Pretindem că ştim cu adevărat ce vrem, însă suntem incapabili să ne elucidăm propriile probleme…nu vorbim, nu ne exprimăm, fugim parcă de realitate, alegând lumea virtuală, primind mai ușor depresia decât familia. Ne lovim de greutăţi pentru că nu avem putere să judecăm la rece, alegem cele mai ușoare căi, nu ne asumăm riscuri… Rănim fără să ne dăm seama…Jignim fără să ne dăm seama de impactul asupra celorlalți…..  Tot mai puţin ne luăm angajamente.…și continuăm să ne plângem pe viață….

Și cu siguranță Viața ne vrea altfel……nu să trăim pe lângă ea, ci prin ea, prin viață, cu sentimente, emoții, vibrații, printre oameni și cu ajutorul lor, cu fiecare dintre noi în frunte, cu intensitate, fără egoism și mania puterii…..fără a ne întreba în continuu, „oare unde am greşit”? Viața ne vrea altfel……

Și oare de ce? De ce nu înţelegem că viaţa ne vrea altfel, diferiți dar fericiți? Că ea are nevoie de oameni care să picteze fericire, să dea tonul unor povești frumoase, unor experiențe memorabile, oameni inspiraţi cu bunătătate, oameni plini de iubire…și pozitivi. Oameni care știu ce vor. Oameni care nu caută sentimente, ci le posedă…le au acolo în suflet și împart din ceea ce sunt. Oameni demni…avuți în cunoștințe și virtuți. Oameni adevăraţi…și plini de candoare. Oameni liberi…ce știu ce le poate oferi fiecare zi din  Viața lor!

Viața ne vrea altfel……oferă-i asta….dă-ți șansa la mai mult…..fii altfel!

Sursa foto: pinterest.ro

4 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: