Sări la conţinut

Bunătatea. Povestea unor frați!

Pilda cu doi frați, care ne arată cum trebuie de trăit în această lume.
Este un exemplu cum trebuie de trăit în această lume, un exemplu din viață. O pildă cu o morală deosebită!

Trăiau odată doi frați. Unul era căsătorit și avea mulți copii, iar celălalt era burlac, adică necăsătorit. Și aveau împreună un câmp de grâu. Ei prelucrau acest pământ, strângeau roada, și o împărțeau în jumătate. Și iată nopțile acest frate necăsătorit nu dormea, fiindcă se gândea astfel:

– Nu este cinstit așa. Eu nu am familie, nu am copii, dar fratele meu are familie mare, trebuie să-i hrănească, lui mai mult îi trebuie. Și îi spuse într-o zi:

–  Ia tu mai mult, mai mult de jumătate. Eu nu am familie, nu am copii. Ia 80%, hrănește-ți familia.

Însă cel mare nu a vrut să ia mai mult, că nu ar fi cinstit așa. Însă cel mic nu putea să doarmă liniștit, pănă când nu se duce în ambarul său, umple un sac cu grâu, noaptea tiptil duce sacul cu grâu și-l toarnă în ambarul fratelui său, și după aceea se culcă și doarme liniștit. Dar celălalt frate, căsătorit și cu mulți copii la fel doarme rău, nu poate, se gândește:

– Nu e cinstit așa, am hotărât demult să împărțim roada în jumătate, așa și va rămâne. El la bătrânețe ce o să facă, doar nu are pe nimeni? Cine de el o să îngrijească? Eu mereu îi spun: Ia tu mai mult, strânge pe le bătrânețe. Dar el nu vrea să ia mai mult.

Fratele mai mare se scoală noaptea, ia un sac de grâu din ambarul său și-l toarnă fratelui. Atrageți atenția, cantitatea de grâu din ambarele lor nu creștea și nici nu se micșora, însă fiecare frate era împăcat cu sufletul că îi dădea pe ascuns celuilalt câte ceva în plus. Făcând așa – nimica nu se schimbă, nu-i așa? Dar dragostea lor creștea! Fericirea lor creștea! Și iată într-o noapte se întâlnesc ei nas în nas cu sacii în spate.

– Ce faci frate aici? Mă plimb, da tu ce faci ?

– Da și eu aici, ce să fac….mai respir aer curat……

Oamenii i-au descoperit, și au construit acolo un templu, ca oamenii să țină minte cum se trăiește în această lume, cum e bunătatea unui frate.

Notă: Trebuie să avem și noi această dragoste nemărginită în inimile noastre, ascunsă profund, această bogăție care ne este dată să avem un frate, o soră și nu numai, pur și simplu solidaritatea dintre noi-oamenii. Trebuie să alegem de a ne învăța să trăim din dragoste fiecare clipă a vieții, către sine și către alții, către cei cu care ne unește destinul pe o perioadă mai îndelungată sau pe o perioadă scurtă. Trebuie să fim mai buni!

Sursa foto: pinterest.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: