Sări la conţinut

Gânduri certate cu realitatea…

Astăzi îmi cert gândurile, îmi critic acțiunile și îmi compromit realitatea, de ce?…..deoarece nu mai înțeleg nimic……privesc dar nu văd, aud dar nu ascult, cuvântez dar nu vorbesc……asist ca un spectator tăcut la ce se petrece absurd în jurul meu tomnatic……..

Astăzi am supărări grele de cum unii se joacă de-a v-ați ascunselea cu sentimentele… și nici măcar nu au resentimente, nu văd că există persoane care încă cred și nu vor înceta niciodată să numere clipele pentru a fi iubiți, apreciați și priviți.

Poate astăzi sunt în dilema vieții, în care nu mai înțeleg unde e începutul și care e capătul insensibilității umane, de ce oamenilor nu le mai pasă?

Se spune din ce în ce mai des că nimeni nu e obligat să te iubească  mai mult decât o face… deacord, dar oare de ce nu se pune respect pe ceea ce simte și celălalt?

Se zice că într-un fel nimeni nu e obligat să te respecte în modul în care îţi imaginezi tu… poate așa o fi, dar măcar știe cineva care e definiția respectului cu adevărat?

Se vociferează că într-o manieră sau alta nimeni nu îţi cunoaşte lumea interioară, iar dacă şi o cunoaşte nu are obligaţia să ţi-o aprobe…mda, aici e o monedă cu două fețe- deacord, dar mai sunt oare oameni care-și dau silința de a ne descoperi, de a ne lăsa timp pentru contemplare, oare mai sunt oameni care nu ne lasă să ne plângem destinul și persoane care să ne susțină fără remușcări și regrete?

Se zice la zi că tu îți ești făuritorul propriei fericiri, oare chiar am ajuns atât de egoiști ca să nu primim și pe alții să ni se alăture la emoțiile noastre de bine, da -deacord îmi fac fericirea cu propriile mâini pentru că asta îmi place dar cu ajutor, cu implicarea celor de care ne pasă, celor care ne sunt alături, nu poți să ignori acest fapt…..și trebuie să conștientizăm că suntem unul pentru altul, nu unii împotriva altora….cum de fapt alegem să fim……

Se filosofează că gândurile ne crează realitatea, da, probabil, doar că pe cea de sub nasul nostru, dar acea realitate de după ușă?….oare e la fel cu cea pe care o avem în casă? ….dileme….oare și-a pus cineva problema așa…..eu îmi pun întrebări…..

Confuzii. Am atâtea gânduri certate cu realitatea de nu se mai leagă, ceea ce văd nu e ceea ce cred, iar ceea ce descopăr e mai presus decât limitele mele personale, complicat.

Ce mă bucură e că timpul mi-e sfătuitor, că anotimpurile îmi sunt îndrumători iar persoanele din viața mea îmi sunt îngeri păzitori…..nu vreau să-mi limitez calea de întâmplări frumoase chiar dacă sunt întunecimi, nu vreau să-mi umbresc viziunile chiar dacă sunt prea multe nelămuriri, realitatea mea e aşa cum este şi îmi place să o experimentez, să o trăiesc liber printr-o fericire autentică și de copil mare!

Nu e ușor, fiți deacord, în schimb asta ne face să ne călim spiritual și emoțional, și mai presus de toate să avem un cuvânt de spus, o părere de împărțit și niște imagini pe care am vrea să le schimbăm cu orice preț.

Îmi cert uneori realitatea, îmi despic firul gândului în patru pentru a-mi ferici sufletul și a primi pozitivism din cei ce-l împart, îmi trăiesc viața însoțită de oameni frumoși și cu suflet mare chiar dacă sunt puțini, îmi primesc ziua, luna și anul într-o manieră firească și așa cum e, cu detoate, că doar așa e Viața!

Sursa foto: pinterest.ro

 

2 comentarii »

  1. „Visul de azi crează realitatea de mâine” este motto-ul meu de-un an de zile Cristina, de fapt de-o viață întreagă, însă l-am conștientizat abia anul trecut. 🙂 Confuzii, dileme, întrebări, nelămuriri toți avem, dar ce-ți dorești să materializezi? Ce realitate vrei să creezi? Și să știi că mai sunt și oameni cărora le pasă. Doar să-i găsești… Te îmbrățișez cu drag. ❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: