Sări la conţinut

7 Pași pentru o Viață Nouă!

Viața are o groază de încurcături ce se cer descâlcite pe parcurs, cu toții vrem să fim pe cont propriu, să ne putem descurca în orice situație întâlnită în cale, dar oare e așa de ușor? Nu toți oamenii sunt pregătiți pentru gradul de independență la care ne supune ”școala vieții ”. Împinsă de această temă am considerat că se cere câteva fundamente generale pentru a defini mai ușor și mai mai concret câțiva pași pentru o viață mai înfloritoare, mai nouă și orientată spre gândirea pozitivă!

1. Rezumați experiența anterioară. Dacă doriți o schimbare, înseamnă că starea curentă a lucrurilor nu vă convine. Ceea ce avem acum este rezultatul interacțiunii obișnuite cu lumea exterioară. Este imposibil să se schimbe drastic pe sine și lumea, dar să faci un pas concret este destul de realist.

Trebuie să luăm din experiențele anterioare maximul posibil, de la bine la ceea ce ne-a incomodat în special. Trebuie tactil să simțim că vrem schimbarea, o percepem și vrem o ameliorare.

Ca un exemplu: de multe ori avem probleme la muncă, și de cele mai multe ori cu șeful, un om ”fiară”, poate chiar dacă sărmanul nu este așa. Relațiile sunt așa pentru că … eu, din partea mea, am influențat relația de a forma exact așa, făcând asta și asta … Pentru ca relația să se schimbe, trebuie să încerci un comportament diferit decât în ​​trecut, de exemplu … Strategia opusă va fi o schimbare de locuri de muncă, în speranța că celălalt șef va crea un ”proces magic” diferit. Cu toate acestea, după o vreme, o persoană care folosește o astfel de strategie se va afla din nou într-o situație nesatisfăcătoare. Și, cel mai probabil, va refuza din nou să efectueze analiza și să caute ceea ce ar putea schimba comportamentul său. Și să recunoaștem că tare ne mai este dificil să ne vedem propriile greșeli, insuccesuri și lipsa noastră de a ne învăța din propriile greșeli.

2. Găsiți o resursă în prezent. De ce oare avem tendința de a arunca undița prea departe ca într-un final să rămânem dezamăgiți că nu am prins nici un pește. De ce nu implimentăm planuri? De ce nu găsim ceva de care să ne prindem la prezent ca să evoluăm constant și cu adevărat, să nu alergăm după doi iepuri deodată.

„Ceea ce am acum este deja destul de bun”, tocmai această poziție este cel mai bine invocată pentru a continua. Cu toții trebuie să evoluăm, dar acest lucru nu înseamnă că merită depreciată experiența curentă. Dacă găsim sprijin și resurse în ea, va fi mult mai ușor să luăm decizia cu privire la schimbările de viitor.

3. Gândiți-vă la strategie. Există doi poli: cel adevărat și cel garantat. Ce să alegeți – mișcare lentă la obiectiv sau un comportament riscant, unde avem încredere în această ocazie, se bazează pe noroc și nu ascultați sfatul mediului înconjurător? Nu există o strategie corectă sau greșită. Este comun pentru fiecare persoană să se aplece spre unul dintre cei doi poli, iar acest lucru depinde în mare măsură de situație.

Cu toate acestea, ar putea fi interesant pentru cei care au rămas într-un pol sau altul să încerce contrariul: acțiune spontană, în care o persoană pare să se gândească doar la sine sau, dimpotrivă, o mișcare atentă, în care pașii microscopici duc la ceea ce dorești încet, dar sigur, fără de risc.

4. Găsiți-vă drumul și direcțiile. După ce am decis să schimbăm, părăsim teritoriul înțelegerii și ne mutăm în direcția noului și necunoscutului. Și chiar ne așteaptă ceva care ne va surprinde. Este imposibil să stai pe două scaune, lansând un plan de schimbări de viață. Nu va funcționa pentru a rămâne în același context ca și acum. Este inspirat? Sau speriat?

Din cauza fricii de a pierde disponibilul și de înțeles (în schimbul necunoscutului) că mulți oameni refuză să se mute la nou. Dar așa funcționează viața: schimbarea va avea loc oricum. După ce am văzut noul și am luat decizia, devenim diferiți. Prin supunerea la cursul evenimentelor și fără să îndrăznim să ne schimbăm în timp, devenim un instrument al acțiunilor altor oameni, de aceea este nevoie să ne găsim drumul și direcțiile care ne sunt conveniente, care ni se potrivesc ca o mănușă chiar dacă sunt însoțite de ”șocuri” existențiale.

5. Fii pregătit pentru obstacole. O viață fără obstacole și greu poți doar vedea pe Instagram-ul amicilor, o viață cu scopuri și ținte fixe mereu se ciocnește de ceva  bariere și asta e o normă. Viața reală este o adunătură de blocaje, de contrariei și contracarări neprevăzute. Cei care se predau la primul test (în special apelând la sistemul de semne, pronunțând fraza magică „nu mi-a fost scris sau soarta nu a vrut să fie”) nu trec testul – un test al dorinței lor de a lucra pentru a îmbunătăți viața. Trebuie să privim obstacolele ca ceva adaos la ceea ce avem nu ca pe niște strategii ce ne trag în jos, și de cele mai multe ori obstacolele, sau greul, sau problemele se estompează de la sine fără mare efort.

6. Rețineți obiectivul principal. Schimbările pot fi destul de minore, dar este important să ne amintim că în spatele lor există un obiectiv mare. Iar acest ocbiectiv trebuie apreciat și urmat așa cum se cuvine, nu fiți leneși sau lăsători atunci când viața dmn. este în joc. Amintiți-vă frecvent care vă este obiectivul/ele în viață, pentru ce luptați și care vă e destinația.

7. Nu Renunțați niciodată și cred că aici nu se cere o explicație deosebită.

Principala decizie este hotărârea de a nu mai fi victimă a circumstanțelor, fermitatea de a lua soarta în mâini și de a fi mai mult cu fiecare zi, de a te aprecia mai bine cu fiecare succes sau în deosebi la un insucces, de a te încuraja la păreri, idei și direcționări care să-ți facă bine, cu adevărat!

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: