Sări la conţinut

Lăcomia. Povestea unui Rege!

În Grecia Antică, trăia un rege pe nume Midas. Regele avea foarte mult aur și tot ce-și dorea. De asemenea, Midas avea și o fiică extrem de frumoasă. Regele iubea foarte mult aurul, însă pe fiica sa o iubea mai presus de orice bogăție.

Într-o zi, un satir pe nume Silenus a băut peste măsură și a ajuns în grădina de trandafiri a regelui. Deoarece  considera că satirii aduc întotdeauna noroc, Midas l-a lăsat pe Silenus să se odihnească în grădina sa până își revine, chiar dacă soția și fiica lui nu erau de acord.

Silenus este bun prieten cu Dionysus, zeul vinului. Pentru că a văzut că Midas a fost atât de bun cu prietenul său, Dionysus a dorit să își arate recunoștința față de rege.

Când l-a întrebat ce își dorește, Midas a spus:

– Aș vrea că tot ce ating de acum înainte să se transforme în aur.

Deși Dionysus știa că nu este o idee bună, i-a respectat dorința lui Midas.

Fericit că dorința lui a fost îndeplinită, Midas a plecat în grădină și a început să atingă totul în jur. Acesta observa că tot ce atinge se transformă în aur. A atins un măr și mărul s-a transformat într-un frumos măr strălucitor din aur. Apropiații erau uimiți, însă toți erau fericiți să vadă atât de mult aur în palat.

Extrem de fericit, Midas s-a dus și a îmbrățișat-o pe fiica sa, pe care o iubea nespus, și, înainte să-și dea seama, a transformat-o într-o statuie de aur. Speriat, Midas l-a chemat pe Dionysus. Regele l-a implorat pe zeu să îi ia puterea și să-i salveze fiica. Dionysus i-a oferit atunci lui Midas singura soluție: să-și pună ultima dorință de a reveni totul ca înainte. În acest fel, regele și-a învățat lecția și a trăit tot restul vieții fiind mulțumit de ceea ce are, dându-și seama că cel lacom nu este niciodată fericit!

Morala: Să nu fii lacom. Nu trebuie să treci printr-o tragedie ca să te mulțumești cu ceea ce ai.

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: