Sări la conţinut

Două brațe și o îmbrățișare!

„Plătim cu obiecte absenţa sentimentelor. Uităm că o îmbrăţişare e mai cuprinzătoare decât orice tratat despre iubire”, spune scriitorul Valentin Nicolau. Iar psihologii şi cercetătorii care au studiat acest complex şi important eveniment, indiferent de durata lui, numit „îmbrăţişare” vin să confirme că într-adevăr, o îmbrăţişare la vremea ei îi poate ajuta pe oameni să se confrunte mai uşor cu probleme existenţiale precum frica de moarte şi sensul vieţii. În plus, experţii în limbajul trupului pot intrepreta sentimentele unei persoane pentru partenerul său „citind” îmbrăţişările pe care i le oferă acesteia.

Îmbrăţişarea este, adesea, subestimată, însă acest mic gest de afecţiune transmite, prin limbajul trupului, mai mult decât ar putea s-o facă vreodată o declaraţie de dragoste sau un cadou costisitor.

Cât de des oferiți o îmbrățișare? Poate că pare un gest banal, un instinct față de persoanele apropiate, însă, o îmbrățișarea chiar poate să facă minuni. Mulți consideră că acest gest simplu este un adevărat medicament universal. Deci, cu siguranță de multe ori ați ajuns la concluzia că o îmbrățișare uneori face tot, și e mai importantă decât o mie de cuvinte.

Și să nu uităm că îmbrățișarea este unul din cele mai mărețe gesturi pe care îl putem oferi… transmitem energia noastră și îi oferim persoanei pe care o îmbrățișem un stimul emoțional profund… se spune că avem nevoie de patru îmbrățișări pe zi pentru a supraviețui… de opt pentru a ne menține tineri, şi douăsprezece pentru a crește…și oare ce mai așteptăm?

Deci, ce ne costă să oferim o îmbrățișare din tot sufletul?…

O îmbrățișare ne face să ne simțim excelent, și este practic un lucru perfect. Nu necesită baterii, nu se uzează, nu se critică, nu presupune rate lunare, nu poate fi furată şi nu se impozitează….. îmbrățișarea este o modalitate de a comunica și doar oferind-o primim înapoi și noi una…

Îmbrăţişarea este absolut naturală. Este organică, dulce, fără ingredienţi artificiali, nepoluantă, neostilă mediului înconjurător, îmbrățișarea nu obosește, e mereu la modă și înnaripează, şi sută la sută hrănitoare.

Ce-mi rămân să mai adaug…..doar- cât mai multe îmbrățișări călduroase, sincere și plăcute, acolo în brațele celor pe care-i iubiți, celor care le pasă și care vă împart acea împreunare a brațelor……

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: