Sări la conţinut

Citind-o pe Taylor Jenkins Reid. Cartea ”Fericiți pentru totdeauna?”

 Taylor Jenkins Reid și-a început cariera în producția de film. A intrat în scenă după o întâlnire cu actrița Jennifer Aniston, care a inspirat-o să scrie un eseu despre întâlnirea cu prietenii. Acum este autoarea unor cărți de senzație, cărți pline cu istorii neobosite despre viață și probleme existențiale.

Primul ei roman, „Forever, Interrupted”, a fost publicat în 2013.

Pentru început am lecturat cartea ”Uniți pe vecie”, de Reid, ca mai apoi să vreau mai mult din ceea ce ne oferă autoarea. Astfel am continuat cu Romanul ”Fericiți pentru totdeauna?”, și cu sinceritate pot să zic că mi-a plăcut extrem de mult titlul, astfel am ajuns să fiu mai accelerată în ale cititului.

res_7b7c5463c6f928e530c658bb6a47172e_450x450_ma51.jpg

Un roman surprinzător despre căsătoria modernă și profunzimea legăturilor de familie, despre dragoste, trecerea anilor și confuzia emoțiilor, despre pierderea noțiunii de iubire și căsătorie.

Fericiți pentru totdeauna? este o carte despre maturitatea în cuplu, despre conștientizarea problemelor  și a necesităților apropiaților, despre ea și el!

  Dar să încep cu începutul.….romanul îi are ca protagoniși pe Lauren și Ryan, doi oameni căsătoriți care se află la o cumpănă mare din viața lor de familie, pur și simplu s-au pierdut în dezamăgiri și frustrări mute. Totul pentru a conveni….

Așa eram noi. Te iubesc și Îmi pare rău; N-o să mai fac niciodată și Nu știu ce m-aș face fără tine întotdeauna eclipsau motivul certei.

Am avut un déjà-vu despre ce va urma. El avea să mă sărute pe gât și să mă trântească pe pat. Eu aveam să mă uit în tavan și să număr minutele. Nu aveam chef pentru așa ceva. Voiam doar să merg la culcare.

Când mariajul lor ajunge într-un punct critic, cei doi se gândesc la un plan comun: hotărăsc să se despartă pentru un an, în speranța de a se îndrăgosti apoi din nou. Un an, o singură regulă: nu au voie să ia legătura unul cu altul sub nici o formă. În afară de asta, totul este permis. Au libertate deplină pentru a cunoaște alte persoane, pentru a ieși la întâlniri.

De ce oare cu cât îl iubesc mai mult, cu atât mă rănește mai mult? Sau o fi invers: cu cât mă rănește mai mult, cu atât îmi da seama că îl iubesc mai tare?

Lauren pornește într-o călătorie de autocunoaștere, descoperind că prietenii și familia au propriile idei despre căsătorie și percepție de ”doi”. Află că nu-și cunoaște sora atât cum ar vrea, vede sub ochii ei cum mama sa se transformă, cum fratele își ia avântul, cum și ea însăși își redescoperă niște calități de mult uitate.

Ați zice că unsprezece ani de familie e prea mult, dar nu și pentru Lauren și Ryan, ei vor să fie în doi, doar că nu se mai regăsesc, au uitat să se bucure de ”fericiți pentru totdeauna”, au prăfuit jurămintele și sau ascuns după niște rutine ce i-au separat într-un final, pentru un an, 12 luni în care să-și acorde un respiro.

Doar pentru că poți trăi fără cineva drag nu înseamnă și că vrei asta.

Cu tot tradiționalismul cu care sunt obișnuită, nu i-am judecat. Din contra, i-am admirat pe cei doi. Acolo unde alții și-ar fi zis Adio, ei și-au spus Ne revedem peste un an. Au dat puțin înapoi, dar n-au fugit, așa cum fac cele mai multe cuplurile prezente, cei care la cea mai mică problemă fug, ei au găsit curajul de a se regăsi pe sine însuși pentru a se căuta în doi.

Nu ne certăm din cauza apei calde sau a parcării de la Dodger Stadium, nici din cauza banilor sau a geloziei sau a comunicării deficitare dintre noi. Ne certăm pentru că nu știm cum să fim fericiți. Ne certăm pentru că nu ne mai putem face fericiți unul pe celălalt.

Vor reuși oare să treacă peste probleme și să-și continue relația? Se mai iubesc sau obișnuința era singurul lucru care îi ținea împreună? Cine a greșit cel mai mult în căsnicia lor? Vor rezista un an de zile fără să se vadă și să-și vorbească în mod direct? Cine-și va face primul o relație? Ce-și vor spune când se vor reîntâlni? Întrebări și iar întrebări….

Cel mai amuzant în acest roman sunt mesajele care le scriu unul pentru celălalt fiind netrimise, dar citite într-o manieră care la final te va lăsa cu zâmbetul pe buze, aș zice că uite întradevăr o dragoste care merită toate aplauzele și laudele, dar partea cu mesajele vă le las să le descoperiți singuri, sunt ”dulceața amară” ce i-a unit cu adevărat și i-a făcut să se dorească mai mult.

Tot ce trebuie să faci este să nu renunți niciodată.

Tot ce contează în viața asta este să încerci și să-ți deschizi inima. Să dai tot ce ai și să continui să încerci.

Critici literare:

  • „Reid are talent în a crea personaje complexe și plăcute.” Real Simple
  • „Taylor Jenkins Reid este un geniu când vine vorba de povești despre viață și dragoste.” Redbook
  • „Pe cât de inspirator, pe atât de brutal de sincer – o lectură obligatorie.” Kirkus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: