Sări la conţinut

Viața între armonie și curățenie povestită de Ihaleakala Hew Len!

Doctorul Ihaleakala Hew Len este bine cunoscut după ce a reformulat și folosit tehnica HO’OPONOPONO.  El a avut o experiență îndelungată de lucru cu persoanele cu dizabilități mentale, criminali cu boli mentale, și familiile acestora. Identitatea Sinelui prin Ho’oponopono (SITH) a fost pilonul central în munca sa de educator. A susținut seminarii SITH în toată lumea. Munca pe care el a făcut-o continuă.

Dr. Len îşi trăieşte întreaga viaţă în spiritul Ho’oponopono. El spune că doreşte să îşi rezolve problemele legate de amintiri, pentru că dacă nu ar face aceasta, s-ar îmbolnăvi, s-ar simţi nefericit, confuz şi vinovat, şi nu doreşte să se întâmple niciunul dintre aceste lucruri.

Am adunat o serie de înțelepciuni ce au la baza lor tehnica-  Ho’oponopono. Care de-a lungul timpului a devenit o practică des folosită de unii traineri pentru gestionarea conflictelor, a disconfortului colectiv și individual. O practică ce duce spre armonizarea vieții și a împăcării cu Sinele.

 • Dacă există ceva în mine care afectează în orice fel o altă fiinţă, vreau să renunţ la acel ceva.
 • Oamenii apar în viaţa noastră doar pentru a ne arăta dacă suntem sau nu pe calea cea bună. În mod normal, nu suntem conştienţi de asta, tocmai de aceea este necesară o curăţare permanentă.
 • A fi 100% responsabil este foarte dificil, pentru că mintea nu renunţă uşor. Când ne confruntăm cu o problemă, mintea va căuta ceva sau pe cineva pe care să dea vina. Continuăm, astfel, să căutăm în afară (în afara noastră) originea problemelor noastre. Nu înţelegem că problema se află în interiorul nostru.
 • Nu ne aflăm aici decât pentru a aduce pace în vieţile noastre, iar dacă aducem pace în vieţile noastre, totul în jurul îşi va găsi locul potrivit, ritmul şi pacea proprie.
 • Deciziile sunt luate înainte ca noi să hotărâm ce vom face, pentru că există milioane de amintiri inconştiente în Subconştient, iar aceste amintiri sunt cele iau de fapt deciziile. Noi nu suntem conştienţi de aceste amintiri, trebuie să vorbim cu Divinitatea, care este conştientă de existenţa lor, căci numai Ea le poate şterge.
 • Ceea ce aşteptăm să se întâmple sunt, de fapt, doar reactualizări ale unor amintiri, iar nimic din viaţa noastră nu se petrece aleatoriu. Divinitatea este cea care orchestrează evenimentele, datoria noastră fiind să lăsăm lucrurile să curgă.
 • Dacă vrem neapărat să ne stabilim obiective, trebuie să ne curăţăm continuu pentru a ne elibera şi a permite vieţii noastre să urmeze calea care îi este menită.
 • Dacă suntem inflexibili, iar mintea noastră urmăreşte continuu un acelaşi obiectiv, pierdem multe oportunităţi (inspiraţii) venite de la Dumnezeu.
 • Cu toţii suntem Fiinţe Divine, însă mintea nu poate  servi decât câte unui stăpân odată. Poate servi amintirilor repetând astfel problemele, sau poate servi Divinităţii care ne oferă Intuiţii. Intelectul poate alege: să fie comandat de probleme, sau de Inspiraţie.
 • Trebuie să fim atenţi atunci când avem anumite pretenţii de la viaţa noastră. Procesul de curăţire nu are nimic de-a face cu pretenţiile noastre. Parcurgem acest proces pentru a salva viaţa cuiva. Motivul pentru care facem aceasta este ca să materializăm ceea ce este bun, perfect în viaţa noastră.
 • Curăţirea se face pentru a aduce în viaţa noastră acele circumstanţe corecte, perfecte. Însă noi nu ştim care sunt acestea. Numai Dumnezeu ştie.
 • Nu-i putem spune lui Dumnezeu care sunt rezultatele pe care le aşteptăm după curăţire. Singura noastră responsabilitate este să spunem ‘Îmi pare rău, te rog, iartă-mă’. Ce se va întâmpla după este voia Divinului.
 • Pacea începe cu mine, şi cu nimeni altcineva. Toate fiinţele doresc să fie în
  armonie cu ele însele, şi numai când reuşesc aceasta îşi vor putea îndeplini destinul.
 • Când o anumită amintire se tot reactualizează şi ne simţim în consecinţă trişti, facem lucruri pe care în mod normal nu le-am face, dar dacă încercăm să ne curăţăm, vom elimina acea amintire.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: