Sări la conţinut

Te iubesc. Îmi pare rău, Iartă-mă. Mulțumesc.

Te iubesc.

Îmi pare rău, Iartă-mă.

Mulțumesc.

Aș vrea să încep această săptămână cu aceste expresii tot mai restrâns întâlnite, tot mai des ignorate, tot mai greu de pronunțat de unii. De ce?

Oare chiar atât de greu e să ne deschidem emoțiile pentru a rosti ”te iubesc”, persoanelor dragi nouă? Dar oare e chiar atât de complicat să ne recunoaștem greșelile și să ne pară rău de ce am făcut, să conștientizăm ce am realizat și să ne cerem iertare? Și sincer, chiar atât de dificil e să mulțumim oamenilor pentru ceea ce fac pentru noi, pentru efortul lor asupra persoanei noastre, chiar atât de egoiști am ajuns să fim nuli la ceea ce ne înconjoară?

De ce avem prea mari așteptări de la ceilalți și refuzăm continuu să începem de la noi, și însăși aceste ”formule magice” ar trebui să vină de la noi ca mai apoi să încurajăm pe alții să facă la fel.

Îmi pare rău. Iartă-mă. Te iubesc. Mulțumesc – cuvinte atât de simple, dar cu un potențial uriaș de a ne transforma viețile și relațiile. Cuvinte care ne apropie și ne reamintesc ce sălășluiește cu adevărat înlăuntrul inimilor noastre.

Și ce ar însemna un –”te iubesc”, această destăinuire a emoțiilor ne-ar deschide sufletele către noi înșine, către bucuria de a fi și de a împărți. Un te iubesc ar schimba direcția și evoluția vieții noastre, și trebuie ca noi toți să recunoaștem influența acestei expresii și minunatele efecte ale ei.

Îmi pare rău, este efectul conștientizării a factorului distructiv, când tu înțelegi că nu ai făcut bine, când simți nevoi de a îndrepta lucrurile. Asta înseamnă evoluție, și bucuria de a merge mai departe.

Iartă-mă ne deschide sufletele către Iubire și către a accepta și a ne asuma problema respectivă. Este modul tău de a face armonie cu persona de la care îți ceri iertare și că îți pasă cu adevărat.

Mulțumesc ne confirmă adânc sufletului nostru că iertarea și curățarea s-a efectuat! Mulțumirea se face însă neapărat după cererea de Iertare, pentru că este confirmarea faptului că Iertarea, deci curățarea, s-a realizat.

Consider că spunând ”mulțumesc”, tu de fapt confirmi bunătatea ta, buna educație, bunele intenții, și că înțelegi gravitatea lucrurilor, că ții la ceea ce ai și vrei mai mult, apreciezi, prețuiești și pui accent atât pe tine și comportamentul tău cât și dai inconștient din bunele tale maniere.

Odată ce aceste etape au fost parcurse, vei simți o mare pace interioară. Și totul va fi mai simplu, fără constrângeri. Vei simți libertatea de a continua și de a trăi prin iubire, împăcat moral și spiritual cu cei ce te înconjoară.

Recomandări de lectură suplimentară:

  • Toate cele 4 expresii sunt cunoscute ca Tehnica Ho’oponopono – o veche tehnică hawaiană de curăţare a problemelor. Este o tehnică ce poate fi folosită în toate domeniile vieţii personale, profesionale, în relaţii, la job-uri, peste tot în jurul nostru.

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: