Sunt fericită…..

E bizar să o spun, sau ar suna prea egoist sau pentru unii ar fi un indicator al lipsei mele de modestie, dar ce să fac, sunt fericită și acest lucru e cel mai important atât în viața mea cât și a celorlalți……

Se spune că poți fi atât de fericit pe cât vrei tu să fi, iar eu astăzi vreau să fiu fericită, așa pur și simplu fără nici un motiv, astăzi m-am trezit cu un chef nesăbuit de viață și am conștientizat că nu mă pot ascunde în trecut, nu mă pot scuza pe soartă și nu pot învinui destinul, așadar voi îmbrățișa viața și voi striga: „Sunt fericită că sunt!”…

Mă simt convinsă că dacă voi scrie de fericire oamenii ar uita să mai caute negativismul cu lumânarea, ar obosi să trâmbițeze de nemulțumirile, frustrările, durerile, și insatisfacțiile personale…ar trece cu vederea atâtea articole care subliniază cu litere groase faptul că suntem nefericiți.

  Dar uite că vin ”EU„ și spun că sunt fericită!

Din citirea nenumăratelor cărți unde am găsit aspectul influenței gândirii asupra stării noastre de bine, am pornit cu un exercițiu personal, și pe care vi-l recomand, este- să-mi dau voie să simt fericirea și să cred că merit să fiu fericită. Să nu trăiesc cu senzația unei fericiri neîmplinite, să-mi dau frâu liber stărilor mele pozitive, să-mi ghidez mintea pentru ca sufletul să fie împlinit.

Unii ar zice că visez frumos, pentru că viața reală nu este atât de simplă, pe lângă problemele sociale le avem pe cele familiare, de sănătate, etc…..și cum aș putea eu să fiu fericită înconjurată de atâtea contradicții și neadevăruri…..?

Păi nu știu cum, dar îmi fac curaj printre mulți alți susținători că sunt fericită, împlinită, realiazată și plină de încântare față de oamenii care îmi împărtășesc părerea. Nu cred că voi da o definiție fixă scrisă a ceea ce e fericirea cu concretizări, însă sunt convinsă cu precizie că totul pornește de la noi, de la ceea ce gândim. Până la urmă suntem ceea ce gândim, nu? Și cred cu tărie că atâta timp cât avem o gândire pozitivă și multă încredere în noi și în visurile noastre, e imposibil să nu fim fericiți.

Mă simt în zilele acestea atât de împlinită în interiorul meu, fericită pentru că de fiecare dată când m-am pierdut pe mine însămi, m-am redescoperit în feluri în care nu mă vedeam înainte, încât aș opri oamenii pe stradă să le împart speranță, sau măcar o umbră de zâmbet în colțul gurii, aș zâmbi cu ochii și cu sufletul lumii întregi. Fiecare din noi este fericit atunci când decide să fie fericit și nimeni nu ne poate impiedica să ne simțim așa cum dorim noi să fim!

Notă: Sunt fericită. Pur și simplu. În această zi cu miros încă de iarnă chiar dacă e martie, în această clipă când din cer se cern fulgi zglobii, lumea mea e extrem de vie și colorată!

8 gânduri despre „Sunt fericită…..”

Lasă un comentariu