Sări la conţinut

Decembrie, cu gând iernatic…..

Decembrie!

La ușă bate-n frigurat,

Un fulg de ceata lui uitat

Ce faci tu fulgule aici?

Vestesc iarna cu sclipici….

Apostol Cristina (versuri 2010)

  Decembrie! După mine e luna cea mai magnifică din an. Nu aștept ziua mea de naștere cum aștept ”decembrie” să vină. Pentru mine această lună se egalează cu lumini, și nu doar în vitrine ci în suflete. Ați observat voi oare cât de fericiți ne face această lună anume prin coloritul ei, prin euforia aceasta de festivități și apropieri? Ați observat că în decembrie oamenii parcă au stele în priviri? Oamenii par mai fericiți. Anume această lună ne provoacă să facem bine să fim mai indulgenți și mai deosebiți.

E luna în care mai uităm de nefericire. Mai iartăm. Zâmbim și privim cu mai multă speranță către anul care vine. Facem prognoze și analize, simțim o energie amplificată de stările de bine. E o lună în care reflectăm fericire!

Decembrie e luna darurilor, și nu vorbesc aici de ceva deosebit, poți dărui zâmbete, cuvinte frumoase și gesturi rafinate. Poți fi mai bun și crede-mă că trebuie să facem bine și nu doar în această lună. Decembrie este despre tine, despre mine, despre noi toți, este despre ce poți face tu pentru cei din jur. Acționează!

Decembrie, cel cu ruj în obraji, cu fulguieli poznașe, cu nopți răcoroase și momente prelungite de ceai călduț, doamne, cât de mult îmi place să privesc cum ninge cu o cană de ceai în mână, ador…………sunt momentele mele de suflet!0d375bc4703a355a401aeeb111ed12e3.jpg

Decembrie pentru mine e familie, bunătate, timp petrecut frumos, armonie, credință, vise, univers împlinit. O lună cu o mie de emoții, cu milioane de clipe, și un număr infinit de cuvinte. Decembrie!

Lună a apropierilor, a faptelor bune, a frigului de afară și a încălzirii sufletești, decembrie cel spiritual. Momente de uniune! Natura e pentru noi, ne îndrumă la căldură!

În această lună simt frigul, dar eman căldură, am suferințe dar dărui zâmbete, e decembrie al expresivității viselor, aici și acum se produce minunea, și cel mai bun fapt că orice minune se ascunde în noi, decembrie o redescoperă și ni-o dăruie, atunci să urmăm calea ”darului” și să continuăm șirul lucrurilor bune, să facem și pentru cei ce ne sunt aproape visele realitate, să oferim celor mai puțin norocoși o șansă la bucurie, speranță, și armonie.

Nu vă voi spune să schimbați vieți sau să faceți ceva peste puterile voastre. Unora li s-ar părea un text naiv și prea copilăresc. Dar, vă voi spune să luați exemplu. Eu am văzut multe persoane care au contribuit la a lăsa un zâmbet și nu numai pe chipurile unor oameni. Și le mulțumesc! Încercați măcar să priviți larg, să deschideți ochii și să faceți ceva bun astăzi pentru cei de mâine. E un îndemn!

Nu cred că întâmplător luna Decembrie este la finele calendarului. E luna în care poți pune pe ”cântar” ceea ce ai făcut și ce nu ai reușit să faci. Te poți debarasa de tot ce ai făcut greșit în celelalte luni și poți începe să faci ceea ce contează, cu adevărat.  Să iubești. Să zâmbești. Să trăiești, pe bune, fără blocaje, așa, din toată inima! Să dăruiești necondiționat. Să prețuiești oamenii ce-i ai alături. Să ierți. Să oferi. Să fii mai răbdător. Să fii mai empatic. Să îmbrățișezi fără motiv. Să îți râzi dimineața în oglindă. Să dăruiești, doar ”dar din dar se face rai”. Să treci cu vederea egoismul, răutatea, și tristețea. Haideți să fim mai fericiți, zi de zi și clipă de clipă! Mai fericiți și mai împliniți!!!!

Demonstrează-ți cine ești, cu adevărat. În fiecare dintre noi se ascunde un om bun, un copil ce iubește darurile și un romantic incurabil. Deci dăruiește-ți magie. Decembrie e magic!  Oferă lumii exemplul tău, fii cel care face schimbarea.

Decembrie e minunat, observă-l, decembrie e colorat- admiră-l. Decembrie e de poveste, trăiește în povestea ta! Scrie orice filă cu pasiune și frumos! Eu așa fac!

37ebe76fd5725f80f10748ff5c621cdf.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: