Sări la conţinut

Citind-o pe Jojo Moyes!

   

Pauline Sara Jo „Jojo“ Moyes (n. 4 august 1969, Londra) este o jurnalistă și scriitoare britanică.

În anul 2002, a debutat ca scriitoare cu romanul Sheltering Rain. Cu al doilea roman al ei, Foreign Fruit, câștigă pentru prima dată Romantic Novel of the Year Award, Romantic Novelists’ Association. În 2011 a primit premiul pentru a doua oară, ceea ce doar câțiva scriitori au reușit, și anume pentru romanul The Last Letter From Your Lover.

Cel mai mare succes de până acum l-a avut cu romanul apărut în anul 2012 Me Before You. Romanul a fost tradus în peste 31 de limbi. Compania americană MGM a obținut în ianuarie 2013 drepturile de ecranizare pentru Me Before You.

Dacă sunteți în căutarea unei povești de dragoste cu multe urcușuri și coborâșuri, cu iubire și final tragic, uite că cartea aceasta le asigură pe toate; o carte care m-a răvășit complet.

189470-591821l-590x0-w-e1fff02c.jpg

O să descriu succint cartea, pentru a vă oferi suspansul și dorința de a o citi în caz că nu ați făcut-o până acum, la sigur e o carte ce te lasă cu sufletul la gură și îți intensifică simțirea.

Louisa Clark este o tânără șomeră care ajunge din ironia sorții să aibă grijă de un bărbat paralizat care nu pare să îi acorde nici un pic de bunăvoință.

Will Traynor este tânărul bărbat de care Lou îngrijește. Fost aventurier, bărbat foarte activ, care mereu era încadrat într-o călătorie, practicant al sporturilor extreme, a ajuns paralizat după  un accident necruțător  care i-a distrus coloana.

mby-00934r_j6sj.jpg
Deși relația dintre ei  nu este deloc una ușoară, Lou trebuie să accepte condițiile pentru că este singurul sprijin financiar al familiei sale; o soră mai mică cu un copil, mama care e nevoită să stea acasă pentru a avea grijă de bunicul bolnav și tata, un pozitiv înnăscut și sufletist, care e pe cale să-și piardă serviciul de la fabrică.

Și aici începe povestea. Aici încep Lacrimile. Aici începe durerea. Aici începe iubirea!  Cât de multe e în stare să facă Louisa pentru Will în doar 6 luni de zile pentru a-i aduce puțină alinare în suflet deși durerea fizică îl macină? Prin toată suferința au descoperit   ” iubirea”, sentimentul pur.hqdefault.jpg

Vă sugerez  să citiți această carte dacă vreți să descoperiți o poveste absolut fascinantă.

Recomand această carte din suflet.

Sunt sigură că nu o ve-ți lăsa din mână până nu o s-o duceți până la final, ea prinde ființa, prinde sufletul!

Când o poveste se sfârșește, alta începe… 

imagen.jpg

 După ce te-am pierdut este al doilea volum, după Înainte să te cunosc, roman ce a fost și ecranizat; m-a surprins la fel de mult și această carte și merită neapărat citită.

La fel am să descriu cu rezerve câteva rânduri despre această minunată lucrare pentru a vă oferi șansa de a o citi mai cu patimă.

Acțiunea începe la un an și jumătate de la moartea lui Will, când Louisa își cumpără un apartament din banii pe care Will i-a lăsat și s-a angajat la un local din aeroport. Lou Clark are o mulțime de întrebări… legate de visul ei de a călători, de familia care a lăsat-o în urmă, și dacă o v-a ierta mama sa………și dacă v-a reuși să treacă peste pierderea iubirii vieții ei……întrebări fără răspuns……dorință de schimbare!

Și prin urmare peste noapte apare și schimbarea, surprinzătoarea apariție a fiicei lui Will Traynor, Lily Houghton-Miller, o adolescentă cu probleme care nu reușește să-și găsească locul în familie, întrucât mama ei e mereu ocupată cu ceilalți doi copii.

Louisa nu este pregătită pentru o așa responsabilitate, însă Lily îi amintește de Will  și aceasta nu poate rămâne indiferentă. Trec  prin adevărate provocări împreună însă le depășesc și se ajută reciproc.

Istorioara conturează un nou personaj, Sam, de care Lou se îndrăgostește; și oportunitate unui nou post de muncă în New York. Aici minunata eroină are de ales, o șansă de a munci, o oportunitate unică sau să trăiască o poveste de dragoste mult visată!

Vă las să frunzăriți cartea pentru a afla întorsăturile vieții Louisei Clark, tânăra care într-un timp foarte scurt a trăit iubirea, moartea, dezamăgirea, înfrângerea, curajul, hotărârea, emoția noii iubiri……..

Le recomand celor care au citit primul volum să citească și al doilea doar dacă vă interesează în mod special istorioarele de suflet! Eu am rămas plăcut surprinsă!

DSCN4306.JPG

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: