Sări la conţinut

Fericirea este…

„Nu uita! Îţi trebuie puţine lucruri ca să fii fericit!” — Marcus Aurelius

Viața este dată pentru a fi fericit! Fericirea vine de la capacitatea de a te opri în loc și a vedea. A vedea cu adevărat. Fericirea nu este undeva departe e chiar în fața noastră. Ea vine din alegerile pe care le facem, din acțiunile noastre, din împăcarea cu noi înșine. Fiecare dintre noi ar putea da o definiție individuală la termenul de fericire eu încerc s-o redau pe a mea….fericirea este o gamă de vibrații ale sufletului/spiritului, uneori fiind bolnav, îndurerat sau prea obosit oricum îți păstrezi oglinda sufletului în feerica fericire – împăcare de spirit.

Fericirea constă în lucruri mici și de cele mai multe ori trebuie să începem de la noi, „noi” fiind sursa propriei satisfacții personale și modul nostru individual de a da preț și valoare a ceea ce ne înconjoară. Nu banii, obiectele de valoare sau ținutele ne vor face mai fericiți, echilibru personal, acceptarea de sine, puterea de a fi sinceri cu noi, sentimentul de libertate acestea sunt cîteva aspecte ale fericirii, restul sunt doar un adaos suplimentar.

În momentul în care gândurile și dorințele tale vor fi în armonie cu intențiile și acțiunile tale, atunci vei ști că ești un om fericit. Fericirea este atunci când ai pe cine iubi și ești iubit, ai un scop în viață, ai o speranță la ceva mai mult și vezi partea bună a  lucrurilor chiar dacă viața îți oferă încercări. Fericirea nu se poate impune, dar se poate cultiva. Putem suplini în fiecare zi doza noastră de fericire prin acțiuni dragi sufletului nostru, mereu să facem ce ne place, să fim în armonie cu natura noastră, să fim deschiși la noi aventuri, mereu să fim cu capul sus la încercările provocatoare ale vieții fiindcă doar așa vom înțelege ce ne este rezervat să învățăm și să descoperim.

Dalai Lama spune – „Fericirea nu e ceva gata făcut, ea vine din faptele tale.” deasemenea și „Drumul spre fericire presupune trei secrete: hotărâre, efort şi timp.” De aici ajungem la concluzia că fericirea este în mâinile noastre este în firea noastră doar trebuie să ne dăm frâu liber stărilor noastre sufletești și să profităm din plin de viața noastră! Să ne simțim împliniți în pielea noastră, să lăsăm sufletul să-și ia doza de bucurie în fiecare zi din lucrurile mărunte ce ne înconjoară, să absoarbem energie de la fiecare întâmplare, să profităm de orice informație utilă și să ne trăim viața la maxim!

Eu așa  vă îndemn!!!!

Sursa foto: pinterest.ro

3 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: